Afdrukken
concertfoto
concertfoto van het GMC in De Borgh

Onze officiële benaming is de Koninklijke Harmonie 'Geldrops Muziekcorps', maar iedereen gebruikt de afkorting GMC. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, een slagwerkgroep/drumband,  en een opleidingsorkest. Als er voldoende kandidaten zijn, formeren we ook nog een 'opstapgroep' voor de pas begonnen leerlingen.

In 1888 is de vereniging begonnen als fanfare maar niet veel later uitgebouwd tot een harmonie. In 1963 kreeg de harmonie het predicaat "Koninklijk" in verband met haar 75-jarig bestaan.

Het GMC geeft gemiddeld ongeveer vier concerten per jaar plus een aantal optredens op straat en serenades op verzoek. De prioriteit ligt bij het samen op een prettige en goede manier muziek maken en dit tijdens optredens uit te dragen. De muzikale nadruk ligt op zaalconcerten. Maar het GMC is ook graag aanwezig bij activiteiten in Geldrop, zoals de carnavalsoptocht, de viering van Koningsdag, de dodenherdenking, de Hemelvaartsmis, het inhalen van de bedevaartgangers naar Handel en het inhalen van Sinterklaas. Tijdens concerten wordt een gevarieerd repertoire gespeeld: van originele harmoniemuziek tot bewerkingen van popnummers, filmmuziek, klassieke muziek en musicals. De drumband ondersteunt de harmonie bij een straatoptreden, maar treedt ook zelfstandig op als slagwerkgroep.

In totaal bestaat het GMC uit ongeveer 65 leden die allemaal een zo hoog mogelijk muzikaal niveau willen bereiken.

Wie de leden zijn?
Dat varieert van jong tot oud, van een beginner die net zijn eerste les heeft gehad, tot de gevorderde muzikant die al veertig jaar een instrument bespeelt.

Sinds september 2002 heeft het GMC een eigen repetitieruimte en een verenigingslokaal in Centrum Hofdael. Centraal in het gebouw ligt de grote zaal met 250 zitplaatsen die bestemd is voor uitvoeringen. Ook het plein voor Hofdael, de Bleek, biedt ruimte voor optredens.

Geïnteresseerd?
Loop gerust een keer binnen op één van de repetitieavonden in Centrum Hofdael, of bel voor meer informatie: Arno van Tuijl (voorzitter GMC): 06-52 47 73 48

Adres: Centrum Hofdael: Molenstraat 23, 5664 HV Geldrop.
Postadres GMC: Molenstraat 31, 5664 HV Geldrop.