Afdrukken

Bjorn Lijten

Björn Lijten is sinds februari 2017 dirigent van onze slagwerkgroep.

Hij is ook dirigent bij de slagwerkgroepen van Harmonie St. Lucia uit Mierlo en het Woensels Muziek Corps uit Eindhoven en geeft slagwerkles. Bovendien is hij dirigent van de jeugdfanfare van St. Willibrordus in Lierop.
Naast zijn muzikale activiteiten is hij in dienst bij Van Rooi Meat als Technisch Magazijnbeheerder/ technisch inkoper.

Björn is geboren en getogen in Mierlo-Hout, op 6-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met muziek via zijn vader die lid was van fanfare Unitas. Hij was het jongste lid ooit (7 jaar) die als tamboer op straat mee liep.
Na een aantal jaren was zijn interesse in muziek veel groter geworden en is hij in het fanfareorkest als slagwerker mee gaan spelen.
Toen zijn vader stopte als tambour-maître wilde Björn het graag overnemen. Na een opleiding in Tilburg (CVA) mocht hij voor het eerst voorop lopen tijdens een optreden in Pöls, Oostenrijk en hij vond het prachtig om het orkest en de slagwerkgroep te leiden tijdens deze reis.

In 2010 heeft hij de basiscursus HAFA directie beëindigd met een diploma en is hij het jeugdorkest van Unitas enkele jaren gaan dirigeren en later ook het jeugdorkest van St. Lucia.