Afdrukken

Zondag 25 november 2018, 10:30 - 13:00 uur

Entree: € 5.00 (voor het gehele programma, pinnen niet mogelijk)

Reserveren is mogelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allereerst mogen de kinderen hun schoen zetten en hopelijk later Piet ontmoeten! Pepernotenconcert

GMCInteractief Pepernotenconcert en Activiteit om 10:30 uur 

Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) presenteert dit Interactieve Pepernotenconcert, dat ongeveer 45 minuten duurt, voor jong en oud, maar vooral voor de kinderen vanaf 4 jaar. Ze doen actief mee met muziek maken. Het is een combinatie van muziek en spel waarbij de kinderen zelf ook muziek mogen maken en natuurlijk mee kunnen zingen met de bekende Sinterklaasliedjes. 

"Het GMC probeert kinderen enthousiast te maken om zelf te gaan musiceren. Dit doen wij door projecten te organiseren op de Geldropse basisscholen, maar ook met een activiteit als deze.
Het Pepernotenconcert is in een verhaal gegoten, dat aansluit bij de film van Filmhuis Hofdael, Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer, die daarna vertoond zal worden. Er komt een boot vol met Pieten aan in Hofdael en de twee Pieten, Pietannie en Pietarianne, zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Ook gaan enkele jonge leerlingen van het GMC optreden, die laten zien dat muziek maken voor kinderen leuk is en niet moeilijk. Op speelse wijze kunnen kinderen bij het GMC een instrument leren bespelen in samenwerking met de Muziekschool. Tijdens dit concert worden kinderen uitgedaagd om mee te doen bij sommige liedjes en mee te zoeken naar "Het Gouden Hoefijzer".

Wat er allemaal gaat gebeuren, blijft een verrassing, maar het wordt wel gezellig!"  GMC harmonieorkest


In de pauze is er ranja en wat lekkers voor de jonge muzikanten  en kan er gekleurd en geknutseld worden 
Filmhuis Hofdael

 Ná de pauze de jeugdfilm: Sinterklaas en het gouden hoefijzer

 De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo een van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden hoefijzers. Zonder deze magische hoefijzers kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan… 

Herkomst: Nederland  Taal: Nederlands  Duur: 65 minuten 
Regie: Aram van de Rest  Met: Wilbert Gieske, Anna-Sophie Kummer en Mike Weerts
Aanvang: Na Pepernotenconcert en pauze, ca. 11:30 uur  wie heeft dat gouden hoefijzer?

 Wie heeft dat gouden hoefijzer!?