Afdrukken

Het jubileumjaar 2013 wordt geopend op 12 januari met een Nieuwjaarsconcert in Verenigingsgebouw 'De Borgh'. De bezoekers worden met champagne verwelkomd. Na het concert kan men onder het genot van een hapje en een drankje nog nagenieten op een gezellige 'afterparty'. Dank zij het talrijke publiek en de gastvrijheid van de vrijwilligers van 'De Borgh', is het een heel gezellige en geslaagde avond.

Nieuwjaarsconcert in' De Borgh'
   Nieuwjaarsconcert in' De Borgh'

Op 23 maart zorgt de jubileumcommissie voor een leuke en goed bezochte 'Fun & Games' avond voor leden met introducés in Café-zaal 'de Herberg'. Hoogtepunt is de veiling met als veilingmeester Jos Redmeijer.

Op 7 en 8 juni levert het harmonieorkest een bijdrage aan 'Obladi OblaDonjo', een show van het Donjo koor uit Eindhoven. Het koor zet met het GMC, de Beatles coverband 'The Magical History Tour', dansgroep 'Pulse' en het 'Letterie strijkkwartet' een spetterende voorstelling neer. Met 500 bezoekers is de show in het DAF museum twee keer uitverkocht.

Op 17 augustus is het sfeervol verlichte Kasteel Geldrop de locatie voor het concert van Gerard van Maasakkers en zijn vaste gitarist Harry Hendriks. Het projectorkest bestaat uit bijna honderd muzikanten van GMC, Muziekkorps 'Euphonia' en Harmonie St. Lucia Mierlo. Er zijn 1000 tot 1200 bezoekers geweest volgens de organisatie, de stichtingen 'Kasteel Geldrop' en 'Vrienden van Kasteel Geldrop'.

Festval aan de Dommel bij Kasteel Geldrop
   Festival aan de Dommel bij Kasteel Geldrop
Gerard van Maasakkers
   Gerard van Maasakkers

'Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek' (H.C. Andersen). Op 13 september moeten wij in het crematorium van Heeze afscheid nemen van Lineke Limburg-van Wees die op 6 september onverwacht is overleden. Zij was sinds 1991 hoboïste in het harmonieorkest. Een markante persoonlijkheid en met een groot hart voor het korps. Op haar eigen, unieke, humorvolle manier heeft zij jarenlang succesvol leiding gegeven aan het opleidingsorkest en later aan het opstaporkest. Ook heeft zij deel uit gemaakt van diverse commissies en is ze enkele jaren bestuurslid geweest.

Op 21 september viert het GMC in Hofdael officieel zijn 125-jarig bestaan met 's middags de receptie en 's avonds het jubileumconcert. Tijdens de receptie onthullen voorzitter Arno van Tuijl en burgemeester Rianne Donders het nieuwe vaandel van het GMC. Dit vaandel is gemaakt door GMC-lid Mieke Daraei.

Bekijk de video van Studio 40 op YouTube: (in deze video wordt de Indië-herdenking genoemd als een activiteit van GMC, dat is onjuist, want is een activiteit van Muziekkorps 'Euphonia')

De voorzitter huldigt vervolgens de drie jubilarissen: Eric Verkuijlen (25 jaar GMC-lid), Addie Jacobs (40 jaar GMC-lid) en Henk Borrenbergs (60 jaar muzikant en instructeur). Zij ontvangen de door de Verenigde Nederlandse Muziekbonden toegekende onderscheidingen met oorkonden.

Jubilarissen
   De jubilarissen voor het nieuwe vaandel

Na de gezellige receptie is 's avonds het jubileumconcert met de medewerking van alle GMC geledingen: het opstaporkest, de slagwerkgroep, het opleidingsorkest en het harmonieorkest. Het Donjo koor uit Eindhoven verzorgt o.l.v. Gerard de Graaf een prachtig gastoptreden, Martin de Greef een virtuoze solo op marimba. Alle muzikanten en het koor sluiten gezamenlijk het concert af met de Top 40 hit 'Gangnam style'. Op de afterparty wordt het nog gezelliger dan het 's middags al was...

Jubileumconcert in Hofdael
   Jubileumconcert in Hofdael

Op 27 oktober is de eerste 'slagerijmiddag' in de aula van het Strabrecht College, een festival voor slagwerkgroepen. Slagwerkgroepen krijgen nog niet zo vaak de kans om, los van de harmonie of fanfare waar zij onderdeel van uit maken, op te treden, vandaar dit nieuwe initiatief van Henk Borrenbergs. De deelnemende groepen zijn van GMC, Harmonie St. Lucia, Muziekkorps 'Euphonia' en het Woensels Muziekcorps. Ook Drumband Eckartdal is van de partij, deze drumband bestaat uit mensen met een beperking en een aantal muzikale ondersteuners onder leiding van Henk Borrenbergs. De middag eindigt met een gezamenlijke finale: 'Let's play'.

De slagwerkgroep van GMC op de 'Slagerijmiddag'
   De slagwerkgroep van GMC op de 'slagerijmiddag'

Op 3 november sluiten we ons jubileumjaar voor de leden en hun introducés feestelijk af in Verenigingsgebouw 'De Borgh' met 'Ik hou van GMC', een spelletjesmiddag met Hollandse stamppottenbuffet. Dave Hendriks presenteert zijn versie van de TV quiz 'Ik hou van Holland'. Een mooi slot van een geslaagd jubileumjaar.