Redacteur: Lianne Gast

Geldrop - Het was al langer de bedoeling, maar nu is het een feit: 'Geldrop bruist', vooral door de samenwerking van Geldrop Anders en Hofdael Open. De krachten zijn gebundeld, dat was in het weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september te merken. Stichting Geldrop Anders en Centrum Hofdael hebben de schouders onder het evenement gezet van het jaarlijkse culturele weekend Geldrop Anders.

(....)
Hofdael Open
Peter Lammers, muziekcoördinator van het Kunstkwartier, legt uit wat dit jaar 'anders is dan anders'. "We vonden het een beetje 'te gewoon' worden om de traditionele open dag te houden. Het werd iets teveel van hetzelfde. Daarom hebben we de Amerikaanse jazz-specialist Charli Green uitgenodigd om muzikale workshops te verzorgen. Leden van het Geldrops Muziek Corps hebben zich ingeschreven maar ook andere mensen. Een aantal leden van het Gerwens Muziek Korps doet ook mee."

Lichter en vrolijker
Zo vertelt Tineke Boudewijns van het Korps uit Gerwen dat zij die middag veel geleerd heeft van Charli. "Ik speel dwarsfluit op een klassieke manier", legt zij uit. "Maar hij maakte duidelijk dat ik ook op een andere manier de noten kan spelen, lichter, vrolijker." De bedoeling was om meer 'swing' te krijgen. Dat viel niet mee om te bereiken in een middag. Jammer genoeg viel de opkomst 's avonds bij het concert een beetje tegen.

(...)

Op naar volgend jaar
"Wij zijn zeer tevreden, de opkomst tijdens de diverse activiteiten was geweldig", aldus Frans Thijssen van de Stichting Geldrop Anders en Peter Scholts, bestuurslid van Centrum Hofdael. Beiden zijn blij met de primeur van de nieuwe samenwerking. "We denken dat veel mensen door deze dagen de weg naar Centrum Hofdael gemakkelijker kunnen vinden. We blijven veel aandacht geven aan leuke programma's. En zeker volgend jaar zullen we groots uitpakken omdat we dan een combinatie maken met 75 jaar bevrijding. Dat wordt een nog groter feestje!"

De MooiGeldropMierloKrant, 12 september 2018 (ingekort)

Charli GreenCharli Green

Pin It