Geldrop - Op de laatste repetitieavond voor de vakantie (3 juli) gaf de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) een tuinconcert in Maison St. Cyr. Bij deze gelegenheid ontving Lonneke Verkuijlen het vergulde bondsinsigne met oorkonde omdat zij maar liefst 40 jaar lid is van het GMC.

 jubilaris Lonneke Verkuijlen

Toen Lonneke 7 jaar was wilde ze graag fluit leren spelen. Via Pauke Bakers kwam ze in contact met het GMC. Het GMC had echter meer behoefte aan klarinettisten dan aan fluitisten en dus kreeg ze een klarinet mee om uit te proberen, en kreeg ze les van Pauke. Toen ze na een jaar of drie alle toonladders kende mocht ze met het harmonieorkest meespelen.
Lonneke vindt de jaren ‘90 de mooiste periode bij het GMC. De harmonie had toen nog het eigen gebouwtje achter het gemeentehuis aan de Mierloseweg, had veel jeugdleden en veel gezellige activiteiten. Het harmonieorkest ging met succes op concours en gaf leuke concerten o.l.v. André Cardinaal, zoals de befaamde carnavalsconcerten in de aula van het Strabrechtcollege.

Lonneke is buiten het GMC druk met haar gezin en haar werk als projectleider bij Vodafone Ziggo. Het bestuur hoopt dat Lonneke nog lang met plezier de es-klarinet, en als het zo uitkomt de besklarinet en de basklarinet, bij het harmonieorkest blijft spelen. Van harte gefeliciteerd met je jubileum Lonneke!

logoDe MooiGeldropMierloKrant, 11 juli 2018
logo Middenstandsbelangen, 11 juli 2018

Pin It