Afdrukken

Lowie d'Hooghe

GELDROP - Afgelopen zaterdag was er best weer veel publiek op de been op en rondom de route van de Carnavalsoptocht van het Lappegat. Voorafgegaan door het muziekkorps GMC opende de praalwagen met Stadsprins zijne dorstlustige Hoogheid Bart d'n Urste, Adjudant Ronnie en de hofdames Julia, Bianca, Britney en Kaylee de Carnavalsoptocht 2018 van het Lappegat.

Net als vorig jaar zorgden de Lappegatse carnavalsverenigingen, en een aantal individuelen ook dit jaar weer voor een mooie optocht. De route was dit jaar noodgedwongen, door de herinrichting van de Korte Kerkstraat, gewijzigd. Het publiek in de Langstraat en in de Sluisstraat zag daarom de stoet dit jaar niet vanuit Braakhuizen-zuid maar vanuit tegenovergestelde richting, vanuit de wijk de Akert langskomen. Het was wel even wennen omdat de optocht dit jaar dus ook niet meer via de Heuvel en het Horecaplein ging maar rechtstreeks vanuit het Bogardeind in de richting van het Oranjeveld ging alwaar de stoet ontbonden werd. Net als vorig jaar nam ook nu geen enkele "Herriekar" deel aan de optocht zodat niemand met kleine kinderen de winkels in moest vluchten om gehoorschade te voorkomen.

De gezellige muziek van het Geldropse Muziek Corps (GMC) dat de optocht opende en voorafging aan de prinsenwagen zorgde meteen voor de juiste Mexicaanse sfeer. En net als vorig jaar zorgden ook nu weer de echte Lappegatse wagens en loopgroepen van o.m. Supermanstam, de Dreevers, de Doorzetters, VC Goed Zat en de Geldropse Jagers er voor dat de optocht in Lappegat ook dit jaar weer het aanzien meer dan waard was.   (..................)

Hieronder volgt de prijsuitslag van de Lappegatse optocht 2018:

Individuelen en duo's: 1 A. van Haaren. Grote loopgroepen: 1 Geldrop in Beeld, 2 De Doorzetters, 3 Geldrops Muziek Corps. Wagens: 1 Supermanstam, 2 CV Goed Zat, 3 de Braokese Zotten, 4 de Geldropse Jagers 5 De Dreef.

Lappegat

logo MiddenstandsbelangenMiddenstandsbelangen, 14 februari 2018 - foto MooiGeldropMierlokrant, 14 februari 2018