Het hooggeëerd publiek werd gistermiddag vermaakt met acrobatiek, goochelacts en uiteraard veel muziek. De Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) trapte het jubileumjaar af met Cirque du GMC.

onze correspondent Martin de Bruijne

Er was veel en lang geoefend door de muzikanten van het GMC. Het was dan ook geen gangbaar concert voor het 130-jarig muziekkorps.

Lees ook bij het ED

Zitten de muzikanten bij concerten meestal stil op hun stoel geconcentreerd hun instrument te bespelen, nu werd er meer van ze gevraagd. Cirque du GMC was een jubileumconcert met muzikale grappen en grollen. Zo bleek dirigent Henk Mertens ineens via een app bestuurbaar te zijn. Dus moesten de muzikanten ineens sneller spelen, dan weer langzaam, dan weer opstaan en weer zitten.

Het Geldropse muziekkorps zette een mooi jubileumconcert neer. Verrassend, mede door de circusacts tussendoor. Een gevarieerd repertoire ook, met naast min of meer voorspelbare harmoniemuziek ook de jaren tachtig hit Funkytown van Lipps. Inc. En dan was er nog trombonist Bart Ketelaars die half in het gips Yesterday van The Beatles vertolkte.

In de grote zaal van centrum Hofdael was een soort catwalk gemaakt voor de solisten en de circusacts. Het publiek stond in een halve cirkel om het podium heen.

Maar de belangstelling voor Cirque du GMC viel wat tegen. Twee dames die net een wijntje hebben gehaald, concluderen dat het een mooie zondagmiddag is."Jammer dat het niet zo druk is. Ze hebben er hard voor gewerkt en er ook echt iets moois van gemaakt.

  Eindhovens Dagblad, 15 januari 2018

Pin It