GELDROP - In 2018 viert de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) zijn 130-jarig bestaan. Daarom gaat het GMC 2018 feestelijk van start met het jubileumconcert ‘Cirque du GMC’ op zondag 14 januari 2018, vanaf 14.30 uur in Centrum Hofdael, Molenstraat 23
5664 HV Geldrop.

Het thema van dit concert is ‘Circus’. De muziek wordt natuurlijk verzorgd door het harmonieorkest o.l.v. Henk Mertens en de slagwerkgroep met hun nieuwe dirigent Björn Lijten. Speciale gast is de Geldropse zangeres Charlotte Cardinaal. Charlotte studeert momenteel verloskunde in Maastricht, maar is in Geldrop en omstreken al jaren bekend van haar prachtige optredens, o.a. bij Promsconcerten. Gastmuzikant in het orkest is trombonist Bart Ketelaars van de ‘Böhmische Freunde’ en hij zal een bijzondere solo vertolken.

Het leuke van dit concert is dat er ook van alles te zien is zoals jongleurs, acrobaten en clowns. Het GMC zal het hooggeëerd publiek trakteren op acts van o.a. Jeugdcircus Don Bosco, Clown Willy en Jesse Janssen.

Jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch is opgericht in 1956 en in al die jaren hebben enthousiaste vrijwilligers kinderen van 4 tot 18 jaar getraind en opgeleid tot amateurcircusartiesten. Op dit concert zullen acrobaten en goochelaars van Don Bosco optreden. Clown Willy uit Maarheeze is een clown die de fantasie van kinderen tot leven brengt en jong en oud zal vermaken. Jesse Janssen studeert aan de TU in Eindhoven maar is daarnaast een meesterlijke jongleur. Als u de afgelopen editie van ‘Glow’ heeft bezocht dan heeft u hem in actie kunnen zien.

De spreekstalmeesters zijn Ada van Dam en Jeroen Spapens.  Ada, van Zanggroep ’t Slotakkoord, is door vele optredens een ervaren sfeermaker bij culturele activiteiten. Jeroen was tot voor kort trompettist en presentator bij Bigband Geldrop. Hij treedt door heel Nederland op met zijn eigen liedjes en geeft workshops met zijn autisme als belangrijkste inspiratiebron, waarbij hij ook gebruik maakt van jongleren.

Kortom, dit evenement voor jong en oud mag u niet missen, komt het zien, komt het zien! Toegangskaarten zijn te koop bij Boekhandel Van Grinsven, Geldrop, Primera Coevering en Centrum Hofdael. De toegangsprijs is € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen tot en met 12 jaar.

   Middenstandsbelangen, 3-1-2018

 

Pin It