Lowie d’ Hooghe

GELDROP – Afgelopen zaterdag was er weer zeer veel publiek op de been op en rondom de route van de Carnavalsoptocht in het centrum van Lappegat. Zowel in de Sluisstraat als in het centrum was het gezellig druk. De vrolijke muziek van Effe Uitbloaze zorgde ervoor dat het wachten niet te lang duurde voor het publiek. Voorafgegaan door muziekkorps GMC opende de praalwagen met stadsprinses Mariëlle, adjudant Khiron en de hofdames Vienna en Britney de carnavalsstoet 2017 van het Lappegat.

Net als vorig jaar zorgden de Lappegatse carnavalsverenigingen, en een aantal individuelen ook dit jaar weer voor een mooie optocht. In de Sluisstraat die ook dit jaar weer als toegangsweg naar het centrum fungeerde waren de mensen er weer klaar voor en vlak voor de kruising met de Peijnenburgweg zorgde Prinses Tetterdetet er met haar zeer uitgebreide hofhouding voor dat het publiek, maar vooral de jeugdige carnavallertjes, op weg naar het centrum, al voor het passeren van de optocht in de stemming kwam. Een uitstekend initiatief waarmee zij op originele wijze een flinke toegevoegde waarde vormde voor het Lappegat’s carnaval. Het was een verademing dat er dit jaar geen enkele “Herriekar” aan de optocht deelnam wat er voor zorgde dat de optocht weliswaar wat minder lang was maar dat het publiek in het centrum niet de winkels in hoefde te vluchten om gehoorschade te voorkomen.

De gezellige muziek van Effe Uitbloaze en van het GMC kwam zo dan ook veel beter tot haar recht. En net als vorig jaar zorgden de echte Lappegatse wagens en loopgroepen van o.m. Supermanstam, De Dreevers, De Doorzetters, Den Akert en de Geldropse Jagers er voor dat de optocht in Lappegat ook dit jaar het aanzien weer meer dan waard was. (....) Aan het eind van de optocht, die dit jaar ook logistiek zonder problemen verliep, vond rond 16.00 uur de prijsuitreiking plaats in Café Zalencentrum Hoog en Droog de residentie van de Stadprinses. Hieronder volgt de prijsuitslag van de Lappegatse optocht van 2017:

Individuelen en duo’s: 1 Adrie van Haaren, 2 Van Den Reek, 3 Swinkels en zoon, 4 Wilfred de Graaf.

Grote loopgroepen: 1 Geldrop in Beeld, 2 Schon vrouwkes, 3 Den Akert, 4 Supermanstam kids, 5 De Doorzetters, 6 De Dreef, 7 GMC.

Wagens: 1 Supermanstam, 2 Goed Zat, 3 JCV Dreevers, 4 Broakese Zotten, 5 Geldropse Jagers.

Er was dit jaar geen inschrijving in de categorieën reclamewagens en Politieke Partijen.

Middenstandsbelangen  Middenstandsbelangen, 1 maart 2017 (ingekort)

Pin It