Filmhuis Hofdael

Op Zondag 25 november, van 10:30 - 13:00 uur presenteert Filmhuis Hofdael i.s.m. het Geldrops Muziekcorps:  Het Pepernotenconcert en de film 'Sinterklaas & het gouden hoefijzer'. Entree: € 5,-- (pinnen niet mogelijk).
Tickets reserveren: ............

Het pepernotenconcert is een gezellig programma voor kinderen vanaf een jaar of vier. Samen plezier maken met muziek en zang staat centraal. Een heerlijk programma waarbij grootouders, ouders en andere familieleden niet alleen welkom zijn, maar zich ook weer jong zullen voelen. Aansluitend is het genieten van de kinderfilm 'Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer'. En voor wie z'n schoen in de foyer zet, ligt er in de pauze gegarandeerd een surprise klaar. En een glaasje ranja natuurlijk.

Redacteur: Lianne Gast

Geldrop - Het was al langer de bedoeling, maar nu is het een feit: 'Geldrop bruist', vooral door de samenwerking van Geldrop Anders en Hofdael Open. De krachten zijn gebundeld, dat was in het weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september te merken. Stichting Geldrop Anders en Centrum Hofdael hebben de schouders onder het evenement gezet van het jaarlijkse culturele weekend Geldrop Anders.

Redacteur: Martin de Bruijne

Geldrop - Een meezingfestijn en kapellenfestival. Optredens, workshops en verenigingen die zich presenteren. Volop culturele activiteiten in het weekend van 7, 8 en 9 september. Stichting Geldrop Anders en Centrum Hofdael hebben de handen ineengeslagen om Geldrop-Mierlo te trakteren op een weekend vol cultureel vermaak.

Geldrop - Op de laatste repetitieavond voor de vakantie (3 juli) gaf de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) een tuinconcert in Maison St. Cyr. Bij deze gelegenheid ontving Lonneke Verkuijlen het vergulde bondsinsigne met oorkonde omdat zij maar liefst 40 jaar lid is van het GMC.

Iedereen kent de Valkenswaardse processie naar Handel. Maar er is ook een Geldropse. Altijd een weekend later dan die van Valkenswaard. Veel kleiner maar wel zeker vijftig jaar ouder. Vandaag gaan pelgrims uit Geldrop voor de 350ste keer op pad. Maar hoe lang nog?

Corrie de Leeuw

Geldrop "Als we terugkomen. Dat is het mooist. Het Geldrops Muziekkorps loopt het laatste stuk altijd mee. Net als de pastoor. Alle Brigidaklokken luiden en het korps speelt Kinderen van Maria. Wat een feest als we met die harmonie de kerk binnen gaan. Dan schiet het geluid zo mooi de koepel in. Kippenvel is dat. Alle kaarsen branden en de kerk zit vol. Dat is echt een fantastisch gevoel. Dat is thuiskomen".

Lowie d'Hooghe

GELDROP - Afgelopen zaterdag was er best weer veel publiek op de been op en rondom de route van de Carnavalsoptocht van het Lappegat. Voorafgegaan door het muziekkorps GMC opende de praalwagen met Stadsprins zijne dorstlustige Hoogheid Bart d'n Urste, Adjudant Ronnie en de hofdames Julia, Bianca, Britney en Kaylee de Carnavalsoptocht 2018 van het Lappegat.