Geldrop - Op de laatste repetitieavond voor de vakantie (3 juli) gaf de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) een tuinconcert in Maison St. Cyr. Bij deze gelegenheid ontving Lonneke Verkuijlen het vergulde bondsinsigne met oorkonde omdat zij maar liefst 40 jaar lid is van het GMC.

Iedereen kent de Valkenswaardse processie naar Handel. Maar er is ook een Geldropse. Altijd een weekend later dan die van Valkenswaard. Veel kleiner maar wel zeker vijftig jaar ouder. Vandaag gaan pelgrims uit Geldrop voor de 350ste keer op pad. Maar hoe lang nog?

Corrie de Leeuw

Geldrop "Als we terugkomen. Dat is het mooist. Het Geldrops Muziekkorps loopt het laatste stuk altijd mee. Net als de pastoor. Alle Brigidaklokken luiden en het korps speelt Kinderen van Maria. Wat een feest als we met die harmonie de kerk binnen gaan. Dan schiet het geluid zo mooi de koepel in. Kippenvel is dat. Alle kaarsen branden en de kerk zit vol. Dat is echt een fantastisch gevoel. Dat is thuiskomen".

Lowie d'Hooghe

GELDROP - Afgelopen zaterdag was er best weer veel publiek op de been op en rondom de route van de Carnavalsoptocht van het Lappegat. Voorafgegaan door het muziekkorps GMC opende de praalwagen met Stadsprins zijne dorstlustige Hoogheid Bart d'n Urste, Adjudant Ronnie en de hofdames Julia, Bianca, Britney en Kaylee de Carnavalsoptocht 2018 van het Lappegat.

Redacteur: Wil van der Velden
Fotograaf: Ger Janssens

Geldrop - Het begon allemaal met vuurwerk. Op het plein van Centrum Hofdael begroette een vuurspuwster met brandende wolken de gasten voor het programma van GMC. Het werd een afwisselend programma zondag 14 januari met 'voor elk wat wils'.

Lees verder in de MooiGeldropMierloKrant

17 januari 2018

Het hooggeëerd publiek werd gistermiddag vermaakt met acrobatiek, goochelacts en uiteraard veel muziek. De Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) trapte het jubileumjaar af met Cirque du GMC.

onze correspondent Martin de Bruijne

Er was veel en lang geoefend door de muzikanten van het GMC. Het was dan ook geen gangbaar concert voor het 130-jarig muziekkorps.

Lees ook bij het ED

Acrobaten, goochelaars en een clown. In dit geval niet voor een circusvoorstelling, maar het jubileumconcert van de Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC). Het muziekkorps bestaat 130 jaar. Dat vieren ze zondag 14 januari met 'Cirque du GMC'.

onze correspondent Martin de Bruijne

'Het wordt geen concert waarbij het publiek stijf op de stoelen zit" Eindhovens Dagblad, 11 januari 2018

Lees het artikel verder bij het ED